top of page

Klimzaal Bleau

Zowel de absolute beginneling als de doorgedreven competitieklimmer kan bij ons terecht. De boulderzaal is opgedeeld is in verschillende zones met een klim- en klautergedeelte voor kleuters, recreatieve klimwanden, een competitiewand en een trainingsbord. Lengteklimmen kan zowel buiten als binnen en opwarmen doe je in de centrale opwarm- en stretchzone. Voor en na het klimmen kan je terecht in onze gezellige bar-resto en op ons overdekte terras. We hebben kleedkamers met douches en lockers.

Daarnaast beschikken we over een polyvalente ruimte en vergaderzaal met geluids- en projectiemogelijkheden.

Openingstijden

Maandag tot vrijdag

10:00 – 23:00

Zaterdag

10:00 – 22:00

(boulderzaal vanaf 12u00)

Zondag

10:00 – 22:00
(boulderzaal vanaf 12u00)

Feestdagen

10:00 - 23:00

Bereikbaarheid

  • Gratis parkeren langs de watersportbaan.

  • Parking op de Blaarmeersen (let op: betalend van april tot september)

  • Bushalte 'Blaarmeersen', via lijnen 38, 39, 41 en 43.

  • Ruime fietsparking voor de deur.

TOEGANGSTARIEVEN

Tarieflijst Zwart-Wit voor Site_edited.jpg

Klimvaardigheidsbewijs

Zekeraars dienen te beschikken over klimvaardigheidsbewijs KVB 1 of een gelijkaardig attest uitgereikt door (een club van) een erkende (internationale) federatie. Brevethouders mogen één persoon meebrengen, die mag klimmen, maar niet mag zekeren. Wij bieden lessen en evaluatiemoment aan om dit attest te behalen.

Indoorverzekering

U kunt hier terecht om voor € 15 een indoorverzekering af te sluiten, geldig voor het ganse seizoen.

Geldigheidsduur

De tienbeurtenkaart is één jaar geldig.

BOULDEREN

Boulderen is een explosieve en spectaculaire subdiscipline van de klimsport. De sport kan buiten plaatsvinden, op rotsblokken, maar in onze klimzaal boulderen we op artificiële klimwanden met een maximale hoogte van 4,5 meter. De klimroutes zijn puzzels die je oplost met techniek, kracht en denkwerk. Anders dan bij sport- of lengteklimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordel nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid.

Routebouw 25-10-22 (6 of 14).jpg
Sportkamp Herfst (6 of 23).jpg

Lengteklimmen

Bij lengteklimmen wordt er geklommen met beveiliging van een touw, een klimharnas en een beveiligingstoestel. Hier klim je tot een hoogte van 16,5 meter. Voor dit type klimmen moet je met twee personen zijn en dien je in het bezit te zijn van een klimvaardigheidsbewijs. Je kunt dat bij ons behalen in de lessenreeksen KVB-1.

BLEAU RESTO

In ons restaurant trekken we de sportieve, avontuurlijke lijn van de klimzaal door. Onze keuken staat voor feel good-food: voedzame, originele en evenwichtige gerechten. Naast onze vaste kaart  zijn er ook steeds suggesties te vinden op het krijtbord.

Vegan Trio
Groepsdans

POLYVALENTE ZAAL

In onze polyvalente zaal kan je terecht voor yoga, cycling lessen, pilates... De vloer is van parket en de wand is uitgerust met spiegels. Daarnaast vind je er tafels, stoelen, een beamer, projectiescherm en muziekinstallatie met twee speakers. De zaal leent zich dus tot sportieve én zakelijke activiteiten.

Logo_Mounteqshop.webp

In onze shop - verzorgd door Mounteqshop - vind je alles terug om aan de slag te kunnen gaan: van klimschoenen tot trainingsmateriaal. Zowel voor binnen als buiten activiteiten zoals trekking, boulderen, sportklimmen...

bottom of page