top of page

KVB 3

Outdoor voorklimmen multipitch

Klim je al een tijdje in een klimzaal , en heb je er altijd al van gedroomd om de stap te zetten naar de echte rotsen? Of heb je al een beetje rotsklimervaring, maar wil je nu wel eens weten hoe het allemaal perfect moet?

We leren je in ideale omstandigheden de noodzakelijke knopen, touwhandelingen en technieken aan om in alle veiligheid zelfstandig voor te klimmen op een behaakt klimmassief. Dit gebeurt allemaal door eerst in België een voorbereidingsweekend te volgen en erna een volledige week in Frankrijk aan de rotsen te gaan klimmen, ter opvolging van deze week staat er nog een laatste examenweekend ingepland waar alles op zaterdag nog eens kort wordt herhaald en kan beoefend worden. Op zondag kan iedereen deelnemen aan het examen.

De stage volgt de inhoud van de cursus van het Klimvaardigheidsbewijs 3 en levert dus het KVB 3 pasje op voor deelnemers die slagen in hun evaluatie tijdens het examenweekend in België. 

 

Wat komt er allemaal aan bod: materiaalkennis, knopen, zekeren van een voorklimmer, inpikken, benadering bij het voorklimmen, installatie van een relais en een moulinette-systeem, rappels, expres-takel... Hierna ben je dus in staat om zelf een toprope te kunnen installeren op de rotsen en het ombouwen ervan.

Deelnamevoorwaarden:

- Bezit van een KVB 2

- Actief lidmaatschap bij het KBF 2024 

- Comfortabel en vlot kunnen voorklimmen

van niveau 5a 

- Minimumleeftijd van 18 jaar

Periode:

-7/04 tem 14/04

- 14/07 tem 21/07

- 8/09 tem 15/09

Inbegrepen:

- Professionele begeleiding van 8 uur voor 11 dagen

- Op maat gemaakte cursus

- Materiaal (touwen en setjes)

- Camping + Catering voor de week in Frankrijk

- Kostprijs aanmaak KVB 3 pas (indien geslaagd)

Niet inbegrepen:

- Overnachting, verblijf en transport voor twee weekends in België

- Transport naar Frankrijk (Optie mogelijk)

- Annuleringsverzekering (Optie mogelijk)

1700155325023.jpg
1700156327392.jpg

KVB 3+

Advanced multipitch

In het besef dat de stap naar het zelfstandig klimmen van meerdere touwlengtes op hoge rotswanden meer specifieke kennis en ervaring vereist dan louter de aangeleerde technieken van KVB3 helpen we jou over die drempel  heen.

Elke dag wordt een route met meerdere touwlengtes voorgeschoteld welke we samen voorbereiden en  waarbij een begeleider vervolgens mee klimt in jouw cordé of er net voor of na.

Samen klimmen we een mooi palmares bij elkaar waarbij jij als deelnemer – binnen jouw comfortzone – de leiding leert nemen en onder nauw toezicht je vertrouwen opbouwt. 

We frissen eerder opgedane kennis bij en verfijnen en stroomlijnen de technieken. We maken je meer vertrouwd met logistiek, routevoorbereiding, time-management, weerkennis, tegenslag, technieken en handelen in noodsituatie enz. We ruilen het enkeltouw onmiddellijk in voor halftouwen en er is een eerste kennismaking met friends en nuts. (mobiele zekeringsmiddelen). ’s Avonds bespreken we in groep het voorbije avontuur en krijg je feedback of varianten op technieken aangereikt en maken we onze rugzak klaar voor de volgende dag.

Deelnamevoorwaarden:

- Bezit van een KVB 3

- Actief lidmaatschap bij

het KBF 2024 

- Comfortabel en vlot kunnen

voorklimmenvan niveau 5a 

- Minimumleeftijd van 18 jaar

Periode:

-21/07 tem 27/07

Inbegrepen:

- Professionele begeleiding

- Op maat gemaakte cursus

- Camping + catering in Frankrijk

Niet inbegrepen:

- Overnachting, verblijf en transport voor voorbereidingsmoment in België

- Transport naar Frankrijk (Optie mogelijk)

- Annuleringsverzekering (Optie mogelijk)

KVB 4

Outdoor trad klimmen

Spreekt het klimmen in avontuurlijk niet- of semibehaakt terrein je aan? Deze stage is er voor wie namelijk met trad klimmen wil starten!

Je leert naast het correct plaatsen van mobiele zekeringsmiddelen ook enkele bijkomende touwtechnieken en verschillende systemen van standplaatsopbouw met krachtenverdeling. Geen haken te volgen, betekent ook bijleren in het lezen van de route, en het belang van een goede tochtvoorbereiding. Ook de afdaling is meestal wat avontuurlijker…

 

Deze stage bouwt verder op KVB3+ ‘advanced multipitch’ klimmen, wat betekent dat je reeds vlot bent in de handelingen die horen bij multipitch klimmen.

 

De beklimmingen worden in onderling overleg gekozen en door de deelnemers zelf voorbereid. Er zijn zowel enkele lesmomenten als dat er dagelijks geklommen wordt en de nadruk ligt op zélf ervaren, initiatief nemen en beslissingen leren maken, waarbij de stageleiding meer een coachende en bijsturende rol heeft.

Inbegrepen:

- Professionele begeleiding

- Op maat gemaakte cursus

Niet inbegrepen:

- Overnachting, verblijf en transport 

- Extra kosten van de begeleider (Maaltijden, verblijf, transport)

- Huur van extra materiaal (Optie mogelijk)

- Annuleringsverzekering (Optie mogelijk)

Deelnamevoorwaarden:

- In bezit van minstens een KVB3 en hebt reeds deelgenomen aan een advanced multipitch stage

- Je hebt een goede fysieke en mentale conditie hebben.

- Minimumleeftijd van 18 jaar

- Actief lidmaatschap bij het KBF 2024

Periode:

-30/07 tem 2/08

1700156290505.jpg
bottom of page