top of page

KVB 3

Outdoor voorklimmen multipitch

Klim je al een tijdje in een klimzaal , en heb je er altijd al van gedroomd om de stap te zetten naar de echte rotsen? Of heb je al een beetje rotsklimervaring, maar wil je nu wel eens weten hoe het allemaal perfect moet?

We leren je in ideale omstandigheden de noodzakelijke knopen, touwhandelingen en technieken aan om in alle veiligheid zelfstandig voor te klimmen op een behaakt klimmassief. Dit gebeurt allemaal door eerst in België een voorbereidingsweekend te volgen en erna een volledige week in Frankrijk aan de rotsen te gaan klimmen, ter opvolging van deze week staat er nog een laatste examenweekend ingepland waar alles op zaterdag nog eens kort wordt herhaald en kan beoefend worden. Op zondag kan iedereen deelnemen aan het examen.

De stage volgt de inhoud van de cursus van het Klimvaardigheidsbewijs 3 en levert dus het KVB 3 pasje op voor deelnemers die slagen in hun evaluatie tijdens het examenweekend in België. 

 

Wat komt er allemaal aan bod: materiaalkennis, knopen, zekeren van een voorklimmer, inpikken, benadering bij het voorklimmen, installatie van een relais en een moulinette-systeem, rappels, expres-takel... Hierna ben je dus in staat om zelf een toprope te kunnen installeren op de rotsen en het ombouwen ervan.

Deelnamevoorwaarden:

- Bezit van een KVB 2

- Actief lidmaatschap bij het KBF 2024 

- Comfortabel en vlot kunnen voorklimmen

van niveau 5a 

- Minimumleeftijd van 18 jaar

Periode (incl. reisdagen heen en terug):

-7/04 tem 14/04 (Orpierre)

- 14/07 tem 21/07 (Buis-Les-Baronnies)

- 8/09 tem 15/09 (Buis-Les-Baronnies)

Inbegrepen:

- Professionele begeleiding van 8 uur voor 11 dagen

- Op maat gemaakte cursus

- Materiaal (touwen en setjes)

- Camping + Catering voor de week in Frankrijk

- Kostprijs aanmaak KVB 3 pas (indien geslaagd)

Niet inbegrepen:

- Overnachting, verblijf en transport voor twee weekends in België

- Transport naar Frankrijk (Optie mogelijk)

- Annuleringsverzekering (Optie mogelijk)

1700155325023.jpg
Klettern Dachstein (1).jpg

KVB 3+

Advanced multipitch

In Parc National Des Ecrins ligt het klimmersmekka Ailefroide, eigenlijk is een groot deel van het dorp de camping. Er zijn vele tientallen mogelijke avontuurlijke multipitches tussen 150 en 400m te klimmen, naast enkele sportklimmassieven én boulders. De routes zijn goed behaakt, soms wel met wat grotere haakafstanden. De aanlooptijden zijn doorgaans kort en afdaling weinig complex, soms een wandelpad en anders goed geëquipeerde rappelpistes. Een topbestemming om je te laten inwijden in de gevorderde technieken en het klimmen van longlines. 

 

Spreekt het klimmen van langere multipitches je aan? Deze stage wordt voorafgegaan door een opleidingsweekend en bouwt verder op wat je eerder in een KVB3 Multipitch rotsklimmen leerde. 
Verwacht je zowel aan het vlotter leren toepassen van eerder geleerde vaardigheden toepassen als een forse uitbreiding van je kennis met bijkomende touwtechnieken, het omgaan met onvoorziene situaties en een aandacht voor voorbereiding en -risicomanagement van je klimdoel. 

 

Er zijn bijna dagelijks les- en oefenmomenten, maar de nadruk ligt op klimmen én zélf ervaren, initiatief nemen en beslissingen leren maken, waarbij er dagelijks feedback wordt gegeven. Na het volgen van de stage -en mits positieve evaluatie- kan je klimvaardigheidsbewijs ‘advanced multipitch’ bekomen. We hanteren hiervoor een permanente evaluatie én ook is er een evaluatiemoment waarbij je enkele cases krijgt voorgeschoteld. Naarmate de week vordert zullen de beklimmingen door jullie gekozen én voorbereid worden


Deelnamevoorwaarden:

- Bezit van een KVB 3

- Actief lidmaatschap bij

het KBF 2024 

- Comfortabel en vlot kunnen

voorklimmen van niveau 5b 

- Minimumleeftijd van 18 jaar

Periode:

- Voorbereidingsmomenten zie

technische fiche 

-20/07 tem 28/07 (incl. reisdagen) (Ailefroide)

Inbegrepen:

- Professionele begeleiding

Inbegrepen:

- Professionele begeleiding

Niet inbegrepen:

- Overnachting, verblijf en transport voor voorbereidingsmoment en stage

- Transport 

- Annuleringsverzekering (Optie mogelijk)

bottom of page